Kaffe og angst

Har du tænkt over sammenhængen mellem kaffe og angst? Kan du mærke forskel når du drikke kaffe? Bliver du friskere? Mere koncentreret? Måske mere angst?

Da jeg startede på Reiki healing uddannelsen, var nogle af anbefalingerne at undgå kaffe og spise sundt. Kaffen har været rigtig svær for mig at slippe indtil at det gik op for mig at det er en strategi for at fastholde mig selv i min angst ??? what the f… altså!!!

Jo det forholder sig sådan, at jeg arbejder rigtig meget med at finde ud af hvem jeg er, hvis jeg ikke er hende med angst. Og ved at holde fast i at drikke kaffe, så holder jeg også fast i den person med angst. En person jeg jo prøver at komme videre fra.

En helt automatisk handling om morgenen og bevares, et utrolig hyggeligt ritual .o0(lidt ligesom en morgen eller mad cigaret)0o. Men når vi begynder at kigge på de automatiske handlinger vi laver hver dag, så begynder der at tegne sig et mønster og når jeg går ind i det, Så kan jeg meget tydeligt se hvad jeg gør for at sabotere mig selv. En utrolig skræmmende proces og det er jo ikke kun med kaffe at jeg sabotere mig selv.

Aftensnack

Det er nærmest på klokkeslæt hver aften kl. 20.00 at jeg står klar i køkkenet til at lave en snack, for nej hvor har jeg fortjent det, for det har været en hård dag, eller også er det bare en automatisk handling fordi jeg ikke har sovet så meget om natten og derfor craver min krop søde sager. For det har jeg lært mig selv. Jeg spiser på følelser. Selvom at jeg ved at jeg bliver endnu mere ked af det bagefter, “fordi jeg jo ikke overholder kuren” osv. men det er jo netop for at fastholde mig i den her uhensigtsmæssige situation jeg befinder mig i. For hvis jeg taber mig, hvem er jeg så?

En forskruet overbevisning jeg har haft hele mit liv er: “Hvis jeg taber mig, så bliver jeg glad!” Så en higen efter et vægttab har fyldt hele mit liv. Men nu har sætningen ændret sig lidt.“Hvis jeg taber mig, så skal jeg være glad!” Men jeg har jo været i et sort hul, hvad der føles som hele mit liv. .o0(kan jeg overhoved finde ud af at være glad? Må jeg være glad?)0o.

Langsomt er mine overbevisninger ved at ændre sig og jeg elsker det. Det sorte hul bliver langsomt fyldt med jord og de uhensigtsmæssige overbevisninger, bliver erstattet med: “der er nok til alle” “my income is always increasing and I am safe” “alt er godt”

Men er det så “kun” fordi jeg er stoppet med at drikke kaffe? Nej men det har fjernet uroen og rastløsheden i kroppen og dermed kommer der mere flow, gode ideer og glæde. Jeg har også kigget på hvilke energier og mennesker jeg bruger min tid på og jeg lader negative tanker være og tager universets positive energi til mig som et varmt tæppe. Hokus pokus, mig i fokus ?

Kaffeerstatning

Det tager dog noget tid at omskrive de automatiske handlinger og jeg har derfor fundet en kaffeerstatning som bare gør mig SÅ glad. Duften og “smagen” af kaffe fylder stadig stuen, dog uden de negative bivirkninger som uro, sammenbidte tænder og angst. Og jeg ELSKER det.

Challenge

Hvis du er en aktiv kaffedrikker, så invitere jeg dig hermed til at deltage i et lille eksperiment.

Prøv at tage 3 kaffefri dag og skriv alt ned hvad du oplever. Når du så starter op på kaffe igen, så skriv igen ned hvad du oplever på en dag og sammenlign så de to. Jeg tror at resultatet vil overraske dig.

Complicated mind Challenge

Du må rigtig gerne skrive, når du har udført “Min Challenge” og lad os kigge på dine resultater. Jeg er meget spændt på om du har de samme oplevelser som mig.

Tak for din tid. Jeg håber at du lader solens skønne stråler, lade dig op idag ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne blog bruger cookies. Ved at forsætte på denne side, giver du din accept til brig af cookies.  Læs mere