Hjemme dag 3

Solens stråler breder sig i lejligheden, lang tid før at uret ringer og børnene må stå op. Note til mig selv, husk at lukke døren til køkkenet! Uret viser 5.30 med et lys, der er så irriterende skarpt og skrigende at jeg har lyst til at slukke det men hvad nytter det? De største drenge står allerede og kæmper om hvem der skal på toilettet og mindstemanden gider bestemt ikke at ligge i sin seng mere. Det kommer til udtryk med små grynt og en lyd af det tynde metalhåndtag der sidder på skabet ved siden af hans seng, som bliver svirpet. En knap så hyggelig lyd når øjnene stadig er tunge og verdenen ikke er indbydende lige for tiden.

Mindst 14 dage hjemme med børnene. Ja jeg er en af dem som ikke synes det er fedt at være hjemme med børnene men efter en ret lang besked fra min terapeut begyndte jeg at tænke over det og mange andre ting.

Den her tid giver mulighed for at arbejde rigtig meget med min angst men indtil videre har den vundet i stor stil. Vi kommer ikke udenfor en dør og fjernsynet kører meget mere end jeg synes er fedt men hvorfor?

Fordi det går direkte i mine triggertanker, om ikke at være god nok. DERFOR er det ikke sjovt for mig at være hjemme med børnene, for hvad nu hvis jeg ikke aktivere dem godt nok eller længe nok?

I stedet for at prøve og måske lide nederlag, har jeg pakket følelserne væk og skubbet dem foran mig, for nu sku jeg være den fornuftige voksen der passede på mine børn og ikke vise at jeg er pisse bange for hvad der sker lige for tiden.

Men hvad er det jeg laver? Jeg viser mine børn at man skal pakke sig selv væk, for at klare en svær situation og så kan vi altid vælte bagefter. Nu hvor jeg har fået mine redskaber fra metakognitiv terapi, kan jeg godt se at det ikke er, at være sund voksen og når jeg nu går op i at være et godt forbillede for mine børn, bliver jeg nødt til at sadle om.

Jeg må bruge detached awareness og lade bekymringstankerne være, så jeg kan stoppe med at være den sure mor, der er pacificeret i sofaen med en kop kaffe.

Kreakassen skal frem så vi kan få lavet noget hyggeligt sammen.

En tur på i parken skal også på tapetet men om det er en god ide, har jeg endnu ikke fundet ud af så den kommer på hold for nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne blog bruger cookies. Ved at forsætte på denne side, giver du din accept til brig af cookies.  Læs mere