Facebook minder

Facebook minder er noget af det bedste. For 10 år siden, brugte jeg rigtig meget Facebook og skrev nærmest alt på Facebook. Derfor får jeg rigtig mange minder idag, om diverse perioder i mit liv.

Idag gik det op for mig, hvor lang tid jeg faktisk har haft angst. Det har stået på så længe, at min sandhed er blevet et liv, hvor angst styrer det hele.

2009 bød også på depression.

Det er så ubegribeligt, at det har fået lov at stå på så længe.


Hvad skal der så til?

Jeg ved nu, hvad der skal til for at ændre det!

Sammen med min metakognitive terapeut lavede vi en liste der hed: Gammel plan – Ny plan

Gammel plan er en oversigt, over mine triggertanker eller handlinger der pleaser min angst. Et eksempel på at please min angst kan være, at jeg SKAL have 1 1/2L Faxe kondi free stående, ellers bliver jeg mega sur og presset over ikke at kunne drikke Faxe kondi. Dette sker fordi, at jeg fastholder mig selv i angsten. Angsten for at blive rask. Bliver jeg rask, hvem er jeg så, hvis jeg ikke er syg?

For at undgå for voldsomme tilbagefald i angsten lavede vi derfor den her plan. Den nye plan er så en oversigt over, hvad jeg skal gøre i stedet for, det jeg plejede at gøre. På den måde lærer kroppen og hovedet, at der er andre måder at reagere på når vi tror at noget er farligt.

Nu er tricket så at gøre det, der står i den nye plan.

jeg vil bruge aftenen på at skrive planen ren og få printet den ud i køleskabsvenlig format, så jeg bliver husket på min plan hver gang jeg ser på køleskabet.

Jeg håber at du mærkede solens varme og forårets livsbekræftende duft idag. Så ved du hvor fokus har været en gang idag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne blog bruger cookies. Ved at forsætte på denne side, giver du din accept til brig af cookies.  Læs mere